Νέα γεώτρηση στην Τσαμπούλα

Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, επικοινωνώ μαζί σας, για να εκφράσω τόσο εγώ όσο και όλη η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Αποστόλων Τσαμπούλας τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευγενή προσφορά 5.000 ευρώ του Συλλόγου σας, που είναι μέρος της συνολικής δαπάνης για την διενέργεια γεωτρήσεως.

Σας γνωρίζουμε, ότι οι εργασίες δια την ανεύρεση ύδατος επερατώθησαν επιτυχώς, κι έτσι τώρα η Ιερά Μονή μας έχει άφθονο νεράκι που καλύπτει τις ανάγκες μας τόσο σε πόσιμο ύδωρ, όσο και στην καλλιέργεια των κήπων και θερμοκηπίων μας. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η καλλιέργεια αυτή είναι και η βασική απασχόλησή μας για την εξεύρεση πόρων προς κάλυψη των πολλαπλών αναγκών μας. Είναι το εργόχειρό μας κατά την Αγιορείτικη ορολογία, από το οποίο εξοικονομούμε ένα μέρος των προς το ζην.

Όμως, η επάρκεια ποσίμου ύδατος έχει και κοινωνική διάσταση, διότι από αυτό εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι του διπλανού χωριού Τσαμπούλα, που έρχονται με μεγάλα μπιτόνια για να το προμηθευτούν, δωρεάν φυσικά.

Έτσι, μερικές φορές, σχηματίζεται μία ουρά από τις γυναίκες και τα παιδάκια που περιμένουν υπομονετικά για αρκετή ώρα, ώσπου να έλθει η σειρά τους. Δίνεται δε και μία ευκαιρία σε μας, να τους πούμε δυό πνευματικές κουβέντες και να τους στηρίξουμε στον αγώνα τους.

Εύχεσθε παρακαλούμε, αδελφοί μου, για την ευόδωση του έργου της Ιεράς Μονής μας, αλλά και για την στερέωση του μοναχισμού στην Αφρικανική Ήπειρο.

π. Βαρνάβας Γρηγοριάτης

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων