Για το σπιτάκι των ιερέων

Χριστός Ανέστη!

Με τη χάρη του Θεού, γιορτάσαμε και φέτος το Άγιο Πάσχα στην Επισκοπή μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη, διότι πάντα σε αυτή την Αναστάσιμη περίοδο γίνονται οι ομαδικές βαπτίσεις των κατηχουμένων. Με τη χάρη του Θεού, 500 νέα μέλη έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα και έγιναν μέλη της Ορθόδοξης τοπικής μας Εκκλησίας. Πώς να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν εκείνη την ώρα! Βλέπεις πρόσωπα ανθρώπων να βγαίνουν από το μυστήριο με το φως του Χριστού στα πρόσωπά τους. Τα μάτια των παιδιών πιο γυαλιστερά, τα πρόσωπα των εφήβων πιο φωτεινά, τα πρόσωπα των μεγάλων γεμάτα χαρά και ελπίδα, διότι ακόμη και οι εργάτες της ενδέκατης ώρας λαμβάνουν τον ίδιο μισθό με αυτούς της πρώτης.

Για εμάς, η μεγαλύτερη χαρά είναι να βλέπουμε την πνευματική πρόοδο μέσα στην Επισκοπή μας. Να βλέπουμε στα χέρια των ιθαγενών να κρατούν το κομποσχοίνι και να ακούγεται η ευχή του Χριστού στα πέρατα της Αφρικής. Να προσέρχονται στο μυστήριο της εξομολόγησης με συντριβή καρδιάς. Να περπατούν ώρες για να φτάσουν στην Εκκλησία, ώστε να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, διότι αυτό είναι που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν την εβδομάδα τους.

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες πρώτα στον Θεό, στην Κυρία Θεοτόκο και στους προστάτες Αγίους της Επισκοπής μας, Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, Άγιο Δανιήλ τον Κατουνακιώτη και Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Έπειτα, ευχαριστούμε όλους εσάς που προσεύχεστε για εμάς και στηρίζετε το έργο μας μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Χάρη στην αγάπη σας, χτίσαμε ναούς αφιερωμένους σε όλους τους προστάτες Αγίους της Επισκοπής μας. Χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη δημιουργήσαμε αγροτικά ιατρεία, ανοίξαμε πηγάδια, χτίσαμε σχολεία και πολλά άλλα.

Αγαπητοί μου αδελφοί, ως αδελφός έρχομαι να μοιραστώ μαζί σας τη σκέψη μου για το μέλλον της Ιεραποστολής στη Νότια Μαδαγασκάρη. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια μου έχει δείξει το εξής: Στα χωριά όπου έχουμε χτίσει ναούς και υπάρχει μόνιμος ιερέας, η πρόοδος είναι πολύ μεγάλη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα να μένει ο ιερέας στο χωριό που εξυπηρετεί και να μην πηγαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα για τη Θεία Λειτουργία. Όταν πηγαίνω στα χωριά, ο κόσμος ζητά να έχουν μόνιμο ιερέα στην Εκκλησία τους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο τότε μια Εκκλησία αυξάνεται.

Ως Επισκοπή, ξεκινήσαμε να χτίζουμε ένα μικρό σπίτι δίπλα από την Εκκλησία, ως κατοικία του ιερέα. Το κόστος για την κατασκευή αυτού του μικρού σπιτιού είναι 5.000 €. Έρχομαι για μια ακόμη φορά, ζητώντας ταπεινά την υποστήριξή σας, ώστε να χτίσουμε ένα σπίτι για κάθε ιερέα της Επισκοπής μας. Αυτό θα ωφελήσει πολύ την Ιεραποστολή.

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων