Για ένα νέο ιεραποστολικό κέντρο

Χριστός ανέστη!

Μέσα στην Αναστάσιμη χαρά του Πεντηκοσταρίου, για μια φορά ακόμα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τις ευεργεσίες που έχετε προσφέρει στους πιστούς της Ιεραποστολικής Επισκοπής μας. Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ανέγερση του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου και Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο χωριό Ντάλικε της Ανατολικής Ουγκάντας

Είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη που μας προσφέρθηκε από μία εν Χριστώ αδελφή μας από την Αθήνα διά της Αδελφότητας, η οποία επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία της στην παρούσα χρονική στιγμή, όμως το όνομα της είναι γραμμένο στα βιβλία του Θεού με ολόχρυσα γράμματα.

Να γνωρίζετε ότι θα μνημονεύεστε στους απεράντους αιώνες όλοι οι κοπιώντες, αφιερωτές, ανακαινιστές και καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσφέροντες για τις ανάγκες των ιερών ναών της επαρχίας μας.

Ο νέος Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου, δωρεά της Αδελφότητάς μας

Ένα δεύτερο και καίριο θέμα, που αποτελεί έργο πνοής για την μικρή και ιεραποστολική Επισκοπή μας, δεν είναι άλλο από την συνέχιση της προσπάθειας ανέγερσης του ιεραποστολικού κέντρου στην έδρα μας, στην πόλη της Τζίντζας. Θα είναι ένα πολυδύναμο κτήριο που εκτός από κατοικία του Επισκόπου, θα στεγάζει συγχρόνως και τα γραφεία της Επισκοπής, από όπου θα προωθείται το γενικότερο ποιμαντικό και πνευματικό έργο. Θα είναι επίσης ο χώρος από όπου θα κατευθύνονται τα ιεραποστολικά και ιατρικά κλιμάκια που θα οργώνουν τα μήκη και τα πλάτη της Επισκοπής μας προκειμένου να βοηθούνται και να αναπαύονται οι ενδεείς και οι εν παντοίαις ανάγκαις ευρισκόμενοι αδελφοί μας. Σε αυτόν τον χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα για φιλοξενία προσκεκλημένων αδελφών–συνεργατών μας που θα μας βοηθούν στο γενικότερο ιεραποστολικό έργο, αλλά θα μπορούμε να φιλοξενούμε και ορφανά παιδιά ώστε να μπορούμε να τα προστατεύουμε καλύτερα. Και φυσικά το Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής μας ευελπιστούμε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σημαντικό σκοπό: αυτό της διοργάνωσης συνεδρίων (μορφωτικών, κατηχητικών, ιατρικών κ.λπ.) προκειμένου να προάγεται το έργο της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό το λόγο σας ζητούμε εκ μέσης καρδίας να μας βοηθήσετε έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματώσουμε αυτό το μεγαλόπνοο έργο που μοναδικό στόχο θα έχει την προαγωγή του αναστασίμου και σωτηριώδους μηνύματος του Ιησού Χριστού και τη θεμελίωσή του στις καρδιές όλων των ανθρώπων, που πασχίζουν να ελευθερωθούν από τα δεσμά της ειδωλολατρίας, της απαιδευσίας και του σκοταδισμού, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα της ελευθερίας και να πιουν από το γάργαρο και ζωντανό νερό της Ορθοδοξίας.

† Ο Τζίντζας Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων