Ας φτιάξουμε μαζί ένα μοναστήρι

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω! Με πολλή χαρά επικοινωνώ μαζί σας για να σας κάνω γνωστή την πρόοδο των εργασιών των ιεραποστολικών μας κλιμακίων. Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου και πνευματικού μας πατέρα κ.κ. Θεοδώρου, συνεχίζουμε το ιεραποστολικό μας έργο. Η χαρά μας συνοδεύεται πάντοτε από πίκρες και αγωνίες μέχρι να έρθει το ποθητό τέλος κάθε εργασίας και κάθε έργου.

Απώτερος σκοπός το όφελος των ανθρώπων μικρών και μεγάλων, υλικό και πνευματικό. Η αγωνία κορυφώνεται από την αρχή του έργου και η λαχτάρα μας να τελειώσει, να δοθεί σε λειτουργία για να δοξάζεται ο Θεός και να ωφελούνται οι άνθρωποι και να σώζονται ψυχές.

Ένα τέτοιο έργο άρχισε πριν ένα χρόνο και αυτό είναι ο μοναστηριακός ναός σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ιεραποστολής. Στόχος μας είναι η ίδρυση Ιεράς Μονής. Με τη χάρη του Θεού υπάρχουν ψυχές που επιθυμούν να μονάσουν. Η μικρή αδελφότητα νεανίδων δοκίμων μοναχών φιλοξενείται σε χώρο της Ιεραποστολής. Επιθυμία όλων μας είναι να κτισθεί ένα μοναστήρι ώστε οι αδελφές να τελούν απερίσπαστα τα μοναχικά τους καθήκοντα.

Από χρόνια είχε αγορασθεί ένα μεγάλο οικόπεδο σε μια πευκόφυτη περιοχή και είχε προορισθεί για μοναστήρι. Ήδη έχει τελειώσει ο ναός και ο μανδρότοιχος. Θα ήταν ευχής έργο να αρχίσουμε και τα κελλιά του μοναστηριού. Τα σχέδια είναι ήδη έτοιμα. Θερμή παράκλησις να ευρεθούν άτομα που θα βοηθήσουν να αρχίσουν έστω και τα θεμέλια.

Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν και πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά κάθε οικογένειας. Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μας βοηθούσατε έστω και από το υστέρημά σας να αρχίζαμε το μικρό μας μοναστήρι, για να τακτοποιηθούν σιγά-σιγά και οι αδελφές. Ας το κάνουμε θέμα προσευχής!

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για όλα τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει στη Μαδαγασκάρη και ιδίως για το ορφανοτροφείο θηλέων που μας βοηθήσατε να χτίσουμε. Το ορφανοτροφείο αυτό σήμερα στεγάζει 150 ορφανά και άπορα κοριτσάκι. Έχει γίνει πολύ γνωστό και πλέον υπάρχουν και περιστατικά οικογενειών που δεν μπορούν να συντηρήσουν το παιδί τους και μας το φέρνουν στο ορφανοτροφείο και μας παρακαλούν να το πάρουμε.

Μέσα στο ορφανοτροφείο υπάρχει και σχολείο που έχουμε δασκάλους και μορφώνουν τα παιδιά. Για τα κορίτσια που δεν θέλουν να συνεχίσουν στο γυμνάσιο, έχουμε φτιάξει και μια σχολή ραπτικής για να μπορέσουν να πάρουν εφόδια ζωής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας και για την παραμικρή βοήθεια για το χτίσιμο του μοναστηριού.

† Ο Βορείου Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων