Ο υπαρξιακός κίνδυνος της Ιεραποστολής στην Ινδονησία

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Περάσαμε πολύ ωραία όλες τις άγιες ημέρες των εορτών από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα. Οι καρδιές όλων μας γεμάτες χαρά και ευλογία. Πήγα και επισκέφθηκα τις ενορίες μας στα χωριά. Και αυτοί χάρηκαν πάρα πολύ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δωρεά σας των 5.500 ευρώ, που είναι πολύ σημαντικά και ενισχύουν την Ορθόδοξη ιεραποστολή στη μουσουλμανική χώρα της Ινδονησίας. Ευχαριστώ τους κυρίους και τις κυρίες που έδωσαν την αγάπη τους στην ιεραποστολή μας. Τα χρήματα τα μοίρασα στους ιερείς μας εδώ, αφού, όπως ξέρετε, δεν έχουν μισθούς.

Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε την ιεραποστολή χωρίς μέσα. Για μετακίνηση από το ένα χωριό στο άλλο χρειάζονται έξοδα. Από πού να ζητήσω; Πώς να καλέσω άλλο πρόσωπο στην ομάδα μας να κάνουμε ιεραποστολή χωρίς να έχει κάτι να φάει; Έχουμε τη Θεολογική Σχολή και κάθε χρόνο βγάζουμε αποφοίτους, αλλά τα παιδιά αυτά πάνε στους Προτεστάντες που έχουν καλούς μισθούς και μέλλον. Ενώ οι ιερείς μας ψάχνουν άλλη δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν.

Έχουμε ένα σωρό ανάγκες για την Θεολογική Σχολή, για τους ιερείς, για τους καθηγητές και είναι μόνο ένα το μυαλό μου. Τα έργα της ιεραποστολής αυτής δεν είναι μόνο δουλειά του πατρός Χρυσοστόμου αλλά δουλειά όλων μας.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων