Τον άρτον ημών τον επιούσιον

Χριστός Ανέστη!

Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Πέρασα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά με τη χάρη του Θεού το ξεπέρασα. Πλέον, έχω επιστρέψει στα καθήκοντά μου. Τρεις μέρες θα είμαι στο χωράφι και άλλες τρεις θα βρίσκομαι στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου. Αυτό το κάνω διότι δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία και φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε να φάμε. Έτσι, φύτεψα λάχανα, μαρούλια και πολλά άλλα στο χωράφι. Τώρα φτιάχνω χώρους για τον σταβλισμό χοίρων. Προγραμματίζω να βάλω 50 γουρούνια. Επίσης, έχουμε 5 μεγάλες κολυμβήθρες και βάλαμε 7000 ψάρια. Σε ένα διπλανό χωράφι, σκοπεύουμε να βάλουμε 500 κοτόπουλα. Σύντομα θα αλλάξει ο καιρός και θα έχουμε δυσκολίες, γι’ αυτό βιαζόμαστε να ετοιμαστούμε.

Τα βράδια κάνουμε τις κατηχήσεις των πιστών. Μαζί μου είναι και ο πατήρ Λουκάς και η πρεσβυτέρα του. Εκτός από την πίστη μας τους έμαθα πώς να καλλιεργούν τα χωράφια, για να έχουμε να φάμε φέτος, και χάρηκαν όλοι. Οι οικίσκοι για τους χοίρους και για τα κοτόπουλα είναι έτοιμοι και πλέον ψάχνουμε γουρουνάκια και πουλάκια για να βάλουμε εκεί. Είναι πολλά τα έξοδα της αγοράς, γι’ αυτό να προσεύχεστε να ευλογήσει ο καλός Θεός το πρόγραμμα αυτό.

Με αγάπη Χριστού,
π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων