Σουμάτρα: Όλα κλειστά

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά και το ίδιο προσευχόμαστε και για εσάς.

Φέτος εορτάσαμε τον Άγιο Δημήτριο στον καθεδρικό του Μεντάν με απλότητα, διότι η ενορία μας είναι ακόμη κλειστή για τον μεγάλο αριθμό των πιστών. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση από την κυβέρνηση πότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εκκλησίες, τα σχολεία, τα μαγαζιά κ.λπ. Έτσι, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τα Χριστούγεννα. Τα οικονομικά μας πάνε κάθε μέρα προς το χειρότερο. Έχουμε όμως την ελπίδα μας στον Ιησού Χριστό και στην Παναγία, διότι ξέρουμε ότι η δύναμη και η παρηγοριά έρχονται από αυτούς.

Από τον Μάρτιο έχω κάνει πολύ λίγες περιοδείες στα χωριά, γιατί πολλά έχουν μπει σε καραντίνα. Τα εργοστάσια και τα εργοτάξια κλειστά. Καθημερινά είναι τα συλλαλητήρια. 15 εκατομμύρια Ινδονήσιοι έχουν μείνει άνεργοι. Οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η πρεσβυτέρα φτιάχνει καρυδέλαιο, άλλοι φυτέψανε καλαμπόκια, άλλοι βόσκουν κατσίκια, άλλοι μικρά πουλερικά. Ό,τι μπορούμε για να μην πεινάσουμε, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση. Έτσι, αδελφοί μου, ζητάμε πάντα τις προσευχές σας.

Ας δοξάζουμε το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων