Προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη

Το φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία “Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής” προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση ενός ακινήτου της πλήρους κυριότητάς του και συγκεκριμένα ενός διαμερίσματος 108 τ.μ. 5ου ορόφου, αποτελούμενου από τρία δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και λουτρό, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου 70 και Ιασονίδου, με πρόσοψη επί των οδών.

Το διαμέρισμα προσφέρεται για αστική ή επαγγελματική μίσθωση με την άμεση υπογραφή σύμβασης διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων ετών. Η κατώτερη τιμή προσφορών για το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στα 500 €, το οποίο μετά τα δύο έτη θα αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τον τιμάριθμο.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί δημόσια στα γραφεία της Αδελφότητας (Μακένζυ Κινγκ 6, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκης) την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 14.00, ενώπιον της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

Ως κριτήρια για την επιλογή του μισθωτή ορίζονται:

  1. Η τιμή της προσφοράς μισθώματος.
  2. Η διάρκεια της σύμβασης.
  3. Οι προσφερόμενες εγγυήσεις.

Σε περίπτωση που προκριθούν δύο ή περισσότερες προσφορές λόγω ταυτόσημου περιεχομένου, η επιτροπή θα ζητήσει από τους προκρινόμενους την προσκομιδή νέας έγγραφης προσφοράς μέχρι την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα.

Εκπρόθεσμες προσφορές δεν θα γίνουν δεκτές.

Το ακίνητο αποτελεί κοινωφελή περιουσία του Ν. 4182/2013 καταλειφθείσα στην Αδελφότητα με δημόσια διαθήκη της αείμνηστης Αφροδίτης Πορλίγγη και το προϊόν της θα χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία ιεραποστόλων από την Αφρική και την Ασία, σύμφωνα με την επιθυμία της μακαριστής.

Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μεταλλίδης

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων