Μαλάουι

Φροντίδα αγάπης από την καρδιά του Blantyre

Αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω.Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, σας γράφουμε αυτή τη σύντομη επιστολή για να σας εκφράσουμε ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες των αδελφών μας από το Μαλάουι για την γενναιόδωρη προσφορά σας.

Επιτρέψτε μας να κάνουμε γνωστό στην αγάπη σας, ότι η ιεραποστολή μας συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά:

Μαλάουι
Συσσίτιο σε αίθουσα του σχολείου μας στο Μαλάουι

Συσσίτια

Συσσίτια στα 300 φτωχά παιδάκια που φοιτούν στα νηπιαγωγεία μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στις φτωχές οικογένειες και γι’ αυτό το σκοπό ζητούμε κάθε καλοπροαίρετη μικρή ή μεγάλη προσφορά αγάπης.

Επίσκεψη σε φυλακισμένους

Προσπαθούμε επίσης να συνεχίσουμε τις φιλανθρωπικές μας επισκέψεις στους φυλακισμένους αδελφούς μας. Είναι μεγάλη η ανακούφιση που λαμβάνουν -και πραγματικά προσευχόμαστε στο Θεό, να φωτίζει τους δωρητές ειδικά γι’ αυτό το πρόγραμμα.

Ανέγερση Ιερού Ναού

Σας υπενθυμίζουμε την μεγάλη επιθυμία μας για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Σωτήρος. Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που ο Μακαριώτατος Πατριάρχης έθεσε το θεμέλιο λίθο για αυτόν το μελλοντικό Ιερό Ναό στην καρδιά της πόλης Blantyre. Ήδη η πολεοδομία ενέκρινε τα σχέδια και προσευχόμαστε να βρεθεί ευλαβής δωρητής γι αυτόν τον ιερό σκοπό. Ενημερώνουμε λοιπόν στην αγάπη σας ότι ο Ιερός Ναός αυτός υπολογίζεται να κοστίσει 85.000 €, ποσό αρκετά υψηλό για την κρίσιμη οικονομικά εποχή μας.

Κατάρτιση στελεχών

Επίσης να θυμίσουμε στην αγάπη σας ότι μέσα στην ιεραποστολική μας προσπάθεια και φροντίδα, θεωρούμε πολύ απαραίτητο και αναγκαίο να φροντίσουμε για τον καταρτισμό υποψηφίων ιθαγενών κληρικών και κατηχητών. Αυτά τα άτομα είναι η ζωντανή ελπίδα για τη συνέχιση του ιεραποστολικού μας έργου. Για το λόγο αυτό στέλνουμε ετησίως τρεις με τέσσερις ιθαγενείς ιεροσπουδαστές στις δύο ορθόδοξες εκκλησιαστικές Σχολές: του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.

Τα έξοδα για κάθε ιεροσπουδαστή είναι 1.200 € το χρόνο συν ένα μικρό μηνιαίο επίδομα των 40 € ως βοήθεια στις οικογένειες τους.

  • Παρακαλούμε το Θεό να φωτίσει ευγενείς δωρητές, ώστε να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τα παραπάνω προγράμματα της ιεραποστολής μας, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον ευαγγελισμό των Αφρικανών αδελφών μας, τόσο από αγάπη για το Θεό, όσο και από αγάπη για τον πολύπαθο συνάνθρωπο μας. Να έχετε την ευλογία του Θεού.

π. Ερμόλαος Ιατρού

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων