Πρόοδος της ιεραποστολής στο Μαλάουι

Αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω.

Σας γράφω από το Μαλάουι, από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή μας. Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου κ. Ιωακείμ, προσπαθούμε να διακονήσουμε τους αφρικανούς αδελφούς μας εδώ. Οι ανάγκες μας πάντα είναι μεγάλες. Το ιεραποστολικό μας έργο συνεχίζεται, και με τη φροντίδα της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής επιτυγχάνουμε θεάρεστα και κοινωφελή έργα.

Έχω ευχάριστα νέα να σας αναφέρω. Το κυριότερο βέβαια είναι η άφιξη του Πατριάρχου μας και η παραμονή του εδώ για 6 ημέρες. Οι ευλογίες που αποκομίσαμε είναι πολλές· έκανε τα θυρανοίξια στον Ι. Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, μια μεγάλη δωρεά της Αδελφότητας σας.

Ο Ι. Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου κοσμεί με την αισθητική του ομορφιά την πόλη Blantyre. Στην επίσκεψη του την θαύμασε και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης. Αδελφοί μου, πάνω απ’ όλα θέλω να σας εκφράσω τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων του Μαλάουι. Θα ωφεληθούν πολλές ψυχές. Ήδη τοποθετήθηκε ως υπεύθυνος εκεί ο ιθαγενής διάκονος Γεώργιος Μόγιο. Η χειροτονία του έγινε πριν μια εβδομάδα. Μα αδελφοί μου αγαπημένοι, πολύ σας παρακαλώ, να μας δωρίσετε και ένα σπιτάκι για τον ιερέα αυτής της εκκλησίας. Πού θα μένει ο ιερέας; Ποιος θα φυλάει την εκκλησία; Είναι απαραίτητη και επιτακτική ανάγκη ένα σπιτάκι για τον ιερέα. Το κόστος του είναι 16.000 ευρώ. Κάνουμε θερμή έκκληση να μας το δωρίσετε.

Επίσης η εκκλησία θα χρειαστεί να εξοπλισθεί με ιερά σκεύη, άμφια, εικόνες και άλλα λοιπά ιερατικά σκεύη. Αυτά θα στοιχίσουν περίπου 6.500 ευρώ.

Αδελφοί μου, σας στέλνω σε φωτογραφία ένα από τα 14 πηγάδια που μας ανοίξατε για το έτος 2011. Με το άνοιγμα τόσο πολλών πηγαδιών μέσα σε ένα μόνο χρόνο, πραγματικά οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές αισθάνονται πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουν το απαραίτητο πόσιμο νερό για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Σας υπενθυμίζω ότι το Μαλάουι είναι από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής και εξαιτίας του μολυσμένου νερού, η χολέρα, η ελονοσία και ο τυφοειδής πυρετός συνεχίζουν να εξασθενούν τη χώρα. Η Αδελφότητα σας με τη βοήθεια των ευαίσθητων κοινωνικά ανθρώπων συνεχίζει να ανοίγει πηγάδια στο Μαλάουι και να σώζει ζωές.

Το οικόπεδο, που αγοράσαμε, είναι στην περιοχή Νιαμπάντουε, μέσα στο Blantyre. Εκεί, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης πριν 3 εβδομάδες έθεσε το θεμέλιο λίθο για να χτιστεί ο Ι. Ναός της Γεννήσεως του Χριστού και ένα Σχολείο. Είναι ένα κεντρικό οικόπεδο, που αγοράσαμε με μεγάλες θυσίες με κόστος 50.000 ευρώ.

Εύχομαι να βρεθούν δωρητές για να μπορέσουμε να κτίσουμε την εκκλησία και το σχολείο μας γιατί οι άνθρωποι τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους
Ιερεύς Ερμόλαος Ιατρού

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων