Στηρίξτε τα ορφανά της Καλκούτας

Τα Ορφανοτροφεία της Καλκούτας

Το ανθρωπιστικό έργο της Ορθόδοξης Φιλανθρωπικής Κοινότητας της Ινδίας είναι εξαιρετικά πλούσιο. Η Αδελφότητά μας πάντοτε προσπαθεί να στέκεται αρωγός στις άοκνες προσπάθειες της Κοινότητας. Πέρυσι ολοκληρώθηκε με συγχρηματοδότηση 100.000 ευρώ από την Αδελφότητά μας η ανοικοδόμηση ενός νέου Ορφανοτροφείου Αρρένων. Το Ορφανοτροφείο αυτό μαζί με το Ορφανοτροφείο Θηλέων στεγάζει 150 φτωχά ορφανά, τα οποία συγκεντρώθηκα από τους δρόμους της Κολκάτα (Καλκούτας). Το Ορφανοτροφείο τούς παρέχει στέγη, τροφή, ένδυση, εκπαίδευση προστασία από την εκμετάλλευση και κυρίως το δικαίωμα να ονειρεύονται το μέλλον τους αισιόδοξα.

Παραθέτουμε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που γυρίστηκε το 2009 με θέμα το Ορφανοτροφείο Θηλέων και τίτλο “Lucky Girls” ή “Ευλογημένα Κορίτσια”.

Σας παρακαλούμε θερμά να μην ξεχνάτε τα ορφανά της Καλκούτας, αλλά να προσφέρετε κι εσείς την αγάπη σας για την ενίσχυσή τους. Χωρίς τη βοήθειά σας, τα Ορφανοτροφεία θα κλείσουν και 150 παιδιά κινδυνεύουν να επιστρέψουν στους δρόμους. Οι ανάγκες είναι άμεσες και πιεστικές. Ευελπιστούμε στην αγάπη σας.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων