Ιερός Ναός Αγίων Παύλου και Μάρθας Hiligeo Nias Ινδονησίας

Μαθαίνοντας κανείς για την κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Ινδονησία, αναφωνεί μπροστά στο θαύμα, ότι η πίστη μας έχει διαδοθεί σε αυτή την αχανή χώρα και μάλιστα σε τόσες περιοχές. Η Αδελφότητά μας στηρίζει εδώ και χρόνια την Ιεραποστολή στην Ινδονησία και έχει συχνή επικοινωνία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρυσόστομο Manalu.

Ο π. Χρυσόστομος πρόσφατα επέκτεινε τις ιεραποστολικές του προσπάθειες στο νησί Nias, του οποίου οι κάτοικοι υποφέρουν από τους συχνούς και καταστροφικούς σεισμούς, οι οποίοι τους κρατούν στη φτώχεια. Όταν με τη χάρη του Θεού δημιουργήθηκαν εκεί κάποιοι πυρήνες πιστών, προέκυψε η ανάγκη για την ανέγερση εκκλησίας. Έτσι αποφασίστηκε να χτιστεί ο Ναός στο χωριό Nias, στα περίχωρα του οποίου ζουν οι περισσότεροι πιστοί. Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης φώτισε ο Παντεπόπτης Θεός μας κάποιον ανώνυμο δωρητή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέθεσε το ποσό των 55.000 ευρώ για το έργο αυτό. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2011 και ο Ναός εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων