Η πνευματική εκπαίδευση συνεχίζεται στο Μαλάουι

Αγαπητοί μου αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω

Σας γράφουμε από το μακρινό Μαλάουι της Κεντρικής Αφρικής, όπου διακονούμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή , εδώ στην πόλη Blantyre, με τις ευχές πάντοτε του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιωακείμ, της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας και Μαλάουι.

Πάνω απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εκκλησία που μας χτίζεται εδώ στην πόλη Blantyre της Αναστάσεως του Χριστού μας.

Θερμές ευχαριστίες μέσα από την καρδιά και των Αφρικανών αδελφών μας, όπου επιτέλους θα έχουν εκκλησία χάρη σε σας, δια να τελούνται τα Μυστήρια και να αγιάζονται.

Η εκκλησία λοιπόν προχωρεί κανονικά και ελπίζουμε σε δύο μήνες να έχει ολοκληρωθεί και να τελέσει εκεί τα θυρανοίξια ο Αρχιεπίσκοπος μας, μαζί με την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Παρακαλώ να προσεύχεσθε για μας, και κυρίως για τους νεοφώτιστους Χριστιανούς του Μαλάουι, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να μας φωτίζει, δυναμώνει και οδηγεί στο Άγιο θέλημα Του.

Με τη Χάρη Του λοιπόν, η Ιεραποστολή όπου μπορεί, σκορπίζει την αγάπη και την προστασία της στους πάσχοντες συνανθρώπους μας του Μαλάουι.

Η Χώρα συγκαταλέγεται στις δέκα φτωχότερες του Κόσμου, καταλαβαίνεται λοιπόν πόση φτώχεια υπάρχει και δυστυχία.

Έτσι προσπαθούμε να αναπτύξουμε δραστηριότητες στον φιλανθρωπικό τομέα, μοιράζοντας τρόφιμα σε άπορους, ρούχα, στέλνοντας σχολείο φτωχά παιδάκια, διοργανώνοντας συσσίτια, αγοράζοντας φάρμακα σε όσους τα χρειάζονται και γενικά προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο τους και να τους παρηγορήσουμε τουλάχιστον στα πιο αναγκαία.

Μα και στον πνευματικό τομέα, με τις οδηγίες, ευχές και προσευχές του σεπτού μας Αρχιεπισκόπου κ. κ Ιωακείμ, η Ιεραποστολή μας, κάνει ότι μπορεί για να διδάξει την αληθινή Ορθόδοξη πίστη, σε αυτούς που ζουν σε αιρέσεις ή στην αθεΐα.

Έτσι συνεχίζουμε να εκδίδουμε μικρά βιβλιαράκια στα Τσιτσέονα, συνεχίζουμε να μεταφράζουμε στο μεταφραστικό μας κέντρο τα Μηναία και τα άλλα λειτουργικά βιβλία, και συγχρόνως άλλα ορθόδοξα φυλλάδια, ώστε να διαφωτίζονται οι καινούργιοι Χριστιανοί εδώ και να ωφελείται η αθάνατη ψυχή τους.

Επίσης, ειδική μέριμνα υπάρχει για τους διακόνους, ιερείς και κατηχητές της εκκλησίας μας εδώ. Κάθε Σάββατο διοργανώνονται σεμινάρια, έρχονται όλοι από τα χωριά τους, τους δίνουμε έντυπα και φυσικά διδάσκονται κατηχητικά μαθήματα, ώστε και αυτοί με την σειρά τους, να τα διδάξουν στα χωριά τους.

Βήμα-βήμα λοιπόν, και με την χάρη του Θεού, η Ορθόδοξη πίστη κερδίζει έδαφος και εγκαθιδρύεται στη χώρα αυτή.

Σε λίγες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος θα χειροτονήσει τους κατηχητές Γεώργιο και Πέτρο, εις διακόνους. Παρακαλώ προσεύχεσθε γι’ αυτούς, ώστε να αξιωθούν να υπηρετούν το Άγιο θυσιαστήριο αξίως, και να ωφελήσουν τους συνανθρώπους τους. Ο Γεώργιος προορίζεται να υπηρετήσει την εκκλησία της Αναστάσεως που μας χτίζετε. Είναι φλογερός κατηχητής, μορφωμένος, ταπεινός με απλή καρδιά και διψά για μάθηση στα της πίστεως. Ο Πέτρος επίσης είναι ένας πολύ καλός κατηχητής και συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός και θα υπηρετήσει την εκκλησία μας στην Ζάμπια, παλιά πρωτεύουσα του κράτους.

Αδελφοί μου, και πάλι σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε ο καλός Θεός να σας δυναμώνει και ευλογεί μαζί με όλους τους δωρητές της Ιεραποστολής .

Σας ασπάζομαι με αγάπη Χριστού,

Ιερέας Ερμόλαος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων