Εκπαιδευτική υιοθεσία

Ταξιδεύοντας σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, βλέπουμε ότι, ενώ τα περισσότερα παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται κατά τις πρωινές ώρες σε μια φιλόξενη αίθουσα διδασκαλίας, εκεί τα παιδιά εργάζονται σκληρά στους δρόμους, αφού δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα δίδακτρα ή δεν υπάρχουν σχολικές υποδομές στην περιοχή τους. Μάλιστα, θεωρούνται τυχερά, όταν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε μια αυτοσχέδια αχυροκαλύβα ή σε ένα ημιτελές εκπαιδευτήριο.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μόρφωσης προσφέρει υποτροφίες σε νεαρούς μαθητές και φοιτητές, ανταποκρινόμενη στη δίψα τους για μάθηση. Εξάλλου, η εκπαίδευση είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία σε αυτές τις χώρες, ώστε να αποκτήσουν μορφωμένους και ικανούς πολίτες, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Πρόχειρο σχολείο στη Nakyaka της Ουγκάντας

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Υιοθεσίας αποτελεί πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης παιδιών της Αφρικής υπό την επίβλεψη των Ορθοδόξων ιεραποστόλων. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα λειτουργεί στο Κολουέζι του Κονγκό και στην Αρούσα της Τανζανίας.

Μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας, αναλαμβάνοντας την καταβολή των διδάκτρων ενός μαθητή ή φοιτητή για τρία σχολικά έτη.

Το ποσό συμμετοχής είναι 250 € ετησίως και μπορεί να καταβάλλεται εφάπαξ ή σε δόσεις, ανάλογα με την προτίμηση του δωρητή. Ο δωρητής λαμβάνει ετήσια ενημέρωση για την προαγωγή ή μη του ωφελούμενου και μπορεί να έχει και απευθείας επικοινωνία μαζί του.

Αν κι εσείς θέλετε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.