Έκθεση Αφρικανικής Τέχνης

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, από το έτος 1963 που ιδρύθηκε, αγκαλιάζει με στοργή τους λαούς της Αφρικής με την παροχή πνευματικής και ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο αείμνηστος ιδρυτής και μεγάλος ευεργέτης Παναγιώτης Παπαδημητρακόπουλος με ζήλο και μακροχρόνια προσπάθεια συνέλεξε πολύτιμα είδη από συνεργούς ιεραποστόλους, που τα είχαν λάβει από ιθαγενείς χάριν δώρου.

Με περισσή συγκίνηση, η Αδελφότητά μας εκθέτει για πρώτη φορά στο κοινό τα είδη αυτά που συλλέχτηκαν από τους πρωτοπόρους ιεραποστόλους π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, π. Αθανάσιο Ανθίδη, π. Χαρίτωνα Πνευματικάκι, Πατριάρχη Πέτρο Ζ΄, Επίσκοπο Νεκτάριο Κελλή, π. Κοσμά Γρηγοριάτη και μάμα Σταυρίτσα Ζαχαρίου. Οι προαναφερόμενοι ανέτειλαν το ανέσπερο φως της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης στις ψυχές των αδελφών μας λαών, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ο νους ταξιδεύει στο παρελθόν… Προσεγγίζει την καθημερινή ζωή των Αφρικανών με τη μορφή έργων τέχνης αλλά και χειρωνακτικών εργαλείων, που χρησιμοποιούνταν στο κυνήγι και σε άλλες βιοτικές ανάγκες στις αχυροκαλύβες τους στη ζούγκλα. Η αισθητική απεικόνιση των έργων δείχνει ότι το βέλος της διάνοιάς τους στοχεύει στην αναζήτηση του ωραίου καλλιτεχνικού, αγγίζοντας την τελειότητα.

Αγιογραφία αιθιοπικής τεχνοτροπίας σε δέρμα γίδας

Για προγραμματισμό επισκέψεων και ξεναγήσεων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

  • DD slash MM slash YYYY

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων