Το νέο δημοτικό σχολείο, δωρεά της Αδελφότητάς μας

Ολοκληρώθηκε άλλο ένα σχολείο δωρεά της Αδελφότητάς μας στην Τανζανία

Με τη Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τις Ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και την ανύστακτη Μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ειρηνουπόλεως κ.κ. Δημητρίου, προσετέθη εις τον πλούσιο απολογισμό κατασκευής δύο Γυμνασίων, τριών Δημοτικών και ενός Νηπιαγωγείο, η αποπεράτωση του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Μάρκος» στο χωριό Ιπόγκο της Περιφέρειας Ιρίγκας Τανζανίας. Βέβαια αναφορικά με το πλούσιο Ιεραποστολικό έργο του Σεβασμιωτάτου τα παραπάνω είναι ελάχιστα. Όμως, πρέπει να τονισθεί η ευαισθησία και η μεγάλη αγάπη του για τα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά της ποιμαντικής ευθύνης του.

Η ευθύνη ολοκληρώσεως των εργασιών ήταν στην ιεραποστολική διακονία του Αρχιμανδρίτου Φωτίου Χατζηαντωνίου, ο οποίος, επί ικανό χρονικό διάστημα, δραστηριοποιείται στην προαναφερθείσα περιφέρεια της Ιρίγκας.

Ας έχει Δόξα ο άγιος Θεός, διότι εφώτισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, ούτως ώστε να επιδείξουν εξαιρετική ευαισθησία και να χρηματοδοτήσουν αυτό το σπουδαίο έργο, το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Μάρκος», με το ποσό των 25.000 ευρώ και έτσι, με αυτή τη γενναία πράξη αγάπης, να δώσουν τέρμα στην ταλαιπωρία εκατοντάδων παιδιών, τα οποία έπρεπε καθημερινά να βαδίζουν με πολλούς κινδύνους δεκαπέντε χιλιόμετρα, για να πηγαίνουν στο Σχολείο του διπλανού χωριού Μαγκουμπίκι.

Παρακαλούνται οι αγαπητοί αναγνώστες, να γίνονται κοινωνοί της μεγάλης θυσιαστικής προσφοράς του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του για τα φτωχά παιδιά, με το να προσεύχονται και να συμπαρίστανται ποικιλοτρόπως για την περαιτέρω αύξηση τέτοιων έργων, που είναι πολύ χρήσιμα για την πρόοδο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στους αδελφούς μας της Ταζανίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως

Το νέο δημοτικό σχολείο, δωρεά της Αδελφότητάς μας
Το νέο δημοτικό σχολείο, δωρεά της Αδελφότητάς μας

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων