Πηγάδια

MG1

Υπάρχουν χώρες, όπου τα σπίτια δεν έχουν βρύσες, τα ποτάμια είναι μακρινά και το νερό λιγοστό.

Χώρες, όπου οι άνθρωποι μολύνονται καθημερινά και πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Χώρες, όπου γυναίκες και παιδιά προχωρούν καθημερινά μέχρι και πέντε χιλιόμετρα για να φτάσουν την κοντινότερη πηγή και να φέρουν νερό στις οικογένειές τους.

Χώρες, όπου το όνειρο των ανθρώπων περικλείεται σε μία μόνο λέξη: “πηγάδι”.

Σε τέτοιες χώρες ζουν και εργάζονται οι ιεραπόστολοί μας. Γι’ αυτό, με τη δική σας στοργική βοήθεια, η Αδελφότητά μας χρηματοδοτεί προγράμματα γεωτρήσεων και κατασκευής πηγαδιών, ώστε να προσφέρει, σε όσους περισσότερους μπορεί, το αγαθό της ζωής: πόσιμο νερό.

Το οικονομικό κόστος για το άνοιγμα ενός πηγαδιού κυμαίνεται από 3.500 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα, το βάθος της γεώτρησης, τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποσότητα άντλησης.

Σε περιοχές με μεγάλη ξηρασία, όπου οι γεωτρήσεις είναι αναποτελεσματικές, οι ιεραπόστολοί μας επιλέγουν να κατασκευάσουν δεξαμενές, που εφοδιάζονται με καθαρό νερό που μεταφέρεται από άλλες περιοχές με υδροφόρο όχημα.

Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 10.000 άνθρωποι φθάνουν καθημερινά στη δύση της ζωής τους εξαιτίας του μολυσμένου νερού. Ρίξτε κι εσείς μια δροσοσταλίδα αγάπης που θα δροσίσει τη δίψα τους. Χρηματοδοτήστε την κατασκευή ενός πηγαδιού ή μιας δεξαμενής, σήμερα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά για την κατασκευή ενός πηγαδιού.

Ή μπορείτε να χρηματοδοτήσετε ένα ολόκληρο έργο κατασκευής πηγαδιού ή δεξαμενής, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους. Απλά, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων