Υποτροφίες

Ταξιδεύοντας σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, βλέπουμε ότι, ενώ τα περισσότερα παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται κατά τις πρωινές ώρες σε μια φιλόξενη αίθουσα διδασκαλίας, εκεί τα παιδιά εργάζονται σκληρά στους δρόμους, αφού δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα δίδακτρα ή δεν υπάρχουν σχολικές υποδομές στην περιοχή τους. Μάλιστα, θεωρούνται τυχερά, όταν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε μια αυτοσχέδια αχυροκαλύβα ή σε ένα ημιτελές εκπαιδευτήριο.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μόρφωσης προσφέρει υποτροφίες σε νεαρούς μαθητές και φοιτητές, ανταποκρινόμενη στη δίψα τους για μάθηση. Εξάλλου, η εκπαίδευση είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία σε αυτές τις χώρες, ώστε να αποκτήσουν μορφωμένους και ικανούς πολίτες, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Πρόχειρο σχολείο στη Nakyaka της Ουγκάντας

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των Υποτροφιών είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης παιδιών της Αφρικής. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, που αντικατέστησε το παλαιότερο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Υιοθεσίας.

Μέσα από αυτό, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε έναν μαθητή για να μπορέσει να πάει στο σχολείο με το εφάπαξ ποσό των 300 €. Κάθε μαθητής λαμβάνει την υποτροφία για μία σχολική χρονιά και ο δωρητής δεν είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει και την επόμενη.

Αν κι εσείς θέλετε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων