Αναδοχή ιερέων

Από την Πεντηκοστή, ημέρα γέννησης της Εκκλησίας, οι ιεραπόστολοι δεν σταμάτησαν να ταξιδεύουν χιλιόμετρα ολόκληρα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για να επισκεφτούν τους εγγύς και τους μακράν και να τους αναγγείλουν την έλευση της βασιλείας του Θεού. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, τα μέσα μετακίνησης και επικοινωνίας μπορεί να έχουν αλλάξει άρδην, αλλά η Ορθόδοξη Ιεραποστολή εξακολουθεί να είναι μια κίνηση κενωτική που γίνεται από ελάχιστους σε πάρα πολλούς. Υπάρχουν περιοχές που έχουν μόλις μια φορά το χρόνο ή και λιγότερο την ευκαιρία να υποδεχτούν έναν Ορθόδοξο ιεραπόστολο, να ακούσουν τον λόγο του Θεού, να κατηχηθούν, να λάβουν μέρος στα Άχραντα Μυστήρια. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι Ιεραπόστολοι φροντίζουν, όπου πηγαίνουν, να δημιουργούν συνεργάτες ανεπίληπτους, σώφρονες, κοσμίους, φιλόξενους, διδακτικούς. Να χειροτονούν ιερείς που θα αναλάβουν την διαποίμανση του λαού μέχρι του χρόνου, που θα μπορέσει ο ιεραπόστολος να ξαναεπισκεφτεί τον λαό του στον οποίον ελάλησε τον λόγον του Θεού.

Όσο φτωχικές κι αν είναι αυτές οι περιοχές, οι ιερείς αυτοί αναλαμβάνουν ένα έργο μοναδικό και ψυχοσωτήριο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να φροντίσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους. Η ιεραποστολή συνήθως αδυνατεί να τους παράσχει έναν μόνιμο μισθό ή, όταν τους τον παράσχει, αυτός δεν επαρκεί δυστυχώς ούτε για τα στοιχειώδη. Για τον λόγο αυτό, η Αδελφότητά μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα: το πρόγραμμα Αναδοχής Ιερέων.

Με το πρόγραμμα αυτό, σας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξετε έναν Ορθόδοξο κληρικό σε κάποια χώρα της Ιεραποστολής, καταβάλλοντας κάθε μήνα το ποσό των 20 € για την πληρωμή του μισθού του. Θα λάβετε μια φωτογραφία και σύντομα βιογραφικά του στοιχεία, ενώ κάθε χρόνο θα λαμβάνετε ειδική αναφορά για την πρόοδο της Ιεραποστολής στην περιοχή της διακονίας του.

Το πρόγραμμα θα φροντίζει, ώστε ο ιερέας να πληρώνεται έναν αξιοπρεπή μισθό, ώστε απερίσπαστος να μπορεί να αφοσιωθεί στο υψηλό λειτούργημα της ιερωσύνης.

Γίνε κι εσύ ανάδοχος ιερέα σήμερα

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

  • Διαλέξτε μία από τις περιοχές στις οποίες το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για νέες εγγραφές.
  • Price: 20,00 €