Τυνησία

10 Ιουνίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Τυνησίας

Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επίσκεψής του στην Τυνησία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρος βρέθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Τύνιδα, όπου και εόρτασε τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφίχθηκε στον Ιερό Ναό και ο Πρόεδρος της Τυνησιακής Δημοκρατίας κ. Mohamed Moncef el Marzouki, ο οποίος έγινε θερμότατα δεκτός από τον Πατριάρχη και το ορθόδοξο ποίμνιο. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι Τυνήσιοι χάρηκαν με την Πατριαρχική επίσκεψη και ότι θα είναι πάντοτε ο φιλειρηνικός λαός, που θα αγαπάει και θα σέβεται την Εκκλησία.

Ο Πρόεδρος άναψε στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου τέσσερα κεριά για την υγεία των παιδιών του και το καλό του τυνησιακού λαού. Στη συνέχεια, παρακάθησε μαζί με τους πιστούς σε δεξίωση προς τιμήν του στον αύλειο χώρο του λαού.

Ας ευχηθούμε ο άγιος Θεός να προφυλάσσει και να κραταιώνει την Εκκλησία του στην Τυνησία και το Μάγκρεμπ, για να ευλογείται και να δοξάζεται το άγιο όνομά Του και να σώζονται ψυχές.