Κίνα

Η Ορθοδοξία στην Κίνα βρίσκεται υπό διωγμό. Είχε αναπτυχθεί σημαντική ιεραποστολή από τη ρωσική Εκκλησία, αλλά μετά την επανάσταση των Μπόξερ, κατά την οποία μαρτύρησαν πολλοί άγιοι Ορθόδοξοι, όπως ο άγιος Μητροφάνης Τσι-Σουνγκ, η Ορθόδοξη Εκκλησία διαλύθηκε. Σήμερα, υπάρχει μικρή Ορθόδοξη παρουσία στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν.

11 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Ορθόδοξοι πιστοί του Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, μετέβησαν στην περιοχή Στάνλεϋ, όπου για έκτη συνεχή χρονιά τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

9 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλα και θαυμαστά τα έργα του Κυρίου στην Ταϊβάν! Με την αφειδώλευτη δωρεά 211.000 ευρώ από ευσεβή δωρήτρια μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», επί τέλους η Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποκτήσει τον πρώτο της Ιερό Ναό στο κινεζικό νησί. Δόξα τω Θεώ!
Πηγή

Θαυμαστή χρήση των νέων τεχνολογιών από την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ταϊβάν. Ο π. Ιωνάς με τους δύο συνεργάτες του δημιουργούν, αναρτούν και κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιρετικά πλούσιο Ορθόδοξο χριστιανικό υλικό, που προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών Κινέζων. Μήπως έφτασε ο καιρός που, κατά το λόγο φωτισμένου αγιορείτη γέροντα, θα «διαδοθεί με ταχύτητα ο λόγος του Θεού στα πέρατα του κόσμου με αυτό το πράγμα που λέγεται κομπιούτερ»; Γένοιτο.

Πηγή: Περιοδικό «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»