Ανατέλλοντας την ελπίδα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Με πολλή χαρά ανακαλώ στη μνήμη μου τη συνάντηση στα Γραφεία της Αδελφότητος, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο όπου αγωνίζεσθε στα μετόπισθεν με πίστη και με περισσή αγάπη και ζήλο και στηρίζετε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή ανά τον κόσμο και μεταξύ αυτών και την ταπεινή μας προσπάθεια στην Ινδία.

Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνει η Πατρίδα μας και τις ανάγκες των Ελλήνων συμπατριωτών μας και, ειλικρινά, δυσκολεύομαι πολύ πλέον να ζητήσω από την Ελλάδα χρηματική βοήθεια.

Τα αποτελέσματα της κρίσης τα βιώνουμε και στην Ινδία και παρ’ όλη την πίστη στην αγάπη και στην πρόνοια του Θεού είναι αδύνατον σαν άνθρωποι να μην αγωνιούμε έχοντας την ευθύνη τόσων ψυχών.

Μέχρι στιγμής με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζουμε τα προγράμματα :

  1. Των συσσιτίων στη Καλκούτα: Το πρωινό γάλα στα άστεγα παιδάκια και το μεσημεριανό φαγητό στους τυφλούς και αναπήρους.
  2. Την δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στα πέντε ιατρεία της Ιεραποστολής.
  3. Την λειτουργία των πέντε σχολείων της ιεραποστολής στα χωριά, όπου υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες και κοινότητες.
  4. Την λειτουργία των δύο ορφανοτροφείων μας, θηλέων και αρρένων, τα οποία πιστεύουμε ότι αποτελούν το φυτώριο για την στελέχωση της ιεραποστολής στο μέλλον.
  5. Λειτουργεί άριστα και το αγγλικό μας σχολείο στο χώρο του ορφανοτροφείου θηλέων, όπου φοιτούν τα ορφανά μας παιδιά και όχι μόνον.

Όλα τα ανωτέρω με μεγάλο αγώνα και αγωνία, καθώς τα έσοδα ολοένα μειώνονται, ενώ οι ανάγκες και το κόστος ζωής αυξάνεται.

Μέσα σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια, λάβαμε τη δωρεά σας ύψους 13.300 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν κατά την επιθυμία των δωρητών, τους οποίους και ευχαριστούμε εκ βάθους ψυχής.

Ιδιαίτερα, ανακουφίστηκε η ψυχή μου με τη δωρεά για το μεσημεριανό γεύμα των αναξιοπαθούντων. Τι να σας πω; Ήμασταν έτοιμοι να διακόψουμε αυτό το πρόγραμμα λόγω έλλειψης δωρεών και θλιβόταν το είναι μου στη σκέψη των τυφλών, των αναπήρων, των ηλικιωμένων που επιβιώνουν τόσα χρόνια με αυτό το πιάτο φαγητού, που η Ιεραποστολή μας καθημερινά τούς προσφέρει. Θλιβόμουν αλλά δεν είχα λύση. Τη λύση την έδωσε όμως ο πολυεύσπλαγχνος Κύριος, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που όλα αυτά τα χρόνια στις πιο δύσκολες στιγμές της σταυροαναστάσιμης πορείας μας έρχεται πάντα αρωγός και Κυρηναίος.

At the fish pond of our orphanage

Οι Ωκεανοί κάπου στο βάθος τους έχουν πυθμένα. Με συγκίνηση σάς λέω ότι η ευγνωμοσύνη μου προς την Αδελφότητά σας είναι απύθμενη. Πώς να ανταποδώσω; Δεν έχω ελεύθερο χρόνο να σας γράφω μακροσκελείς απαντήσεις και άρθρα, μα μόνο μια ευχή από τα μύχια της ψυχής μου. Ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλους σας, ώστε με τον ίδιο ζήλο και θυσιαστική αγάπη να συνεχίσετε να διακονείτε το έργο του Θεού για τον ευαγγελισμό των εθνών.

Μετά τιμής και εν Χριστώ αγάπης
Αδελφή Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων