Φροντίδα για το αύριο

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαιρετώ την καλοσύνη σας, που πάντα μάς συντρέχει στο ιεραποστολικό μας έργο εδώ στην Καλκούτα. Ζητώ συγγνώμη που άργησα να σας γράψω. Αυτή την περίοδο, αναμένουμε τον ερχομό των μουσώνων, οι οποίοι πολλές φορές είναι καταστροφικοί, αλλά συγχρόνως είναι και ευεργετικοί, γιατί χάρη σ’ αυτούς καρποφορεί το ρύζι, που είναι η βασική τροφή στην Ινδία.

Η κρίση στην Ελλάδα μας έχει επηρεάσει και εμάς πολύ, δραματικά – θα έλεγα, χωρίς να υπερβάλλω. Όσο και αν έχεις εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού, ανθρωπίνως, όταν έχεις την ευθύνη τόσων ψυχών, είναι αδύνατον να μην αγωνιάς. Είμαι συνέχεια με ένα μολύβι στο χέρι και κάνω προσθαφαιρέσεις.

Μείωσα το προσωπικό στο ελάχιστο. Ο φόρτος εργασίας πολύς. Το 24ωρο δεν επαρκεί και ειλικρινά λυπάμαι που αδυνατώ να ανταποκριθώ στην αλληλογραφία μου και απογοητεύω έτσι ανθρώπους, καλούς φίλους και αδελφούς, ευεργέτες και δωρητές.

Έχουμε βέβαια και ευχάριστα. Σε αυτή τη ζωή χαρές και λύπες βαδίζουν αντάμα. Εννέα από τα κορίτσια μας που τελείωσαν τις σπουδές τους εργάζονται τώρα στο αγγλικό μας σχολείο. Το όνειρο μου είναι να αφήσω το σχολείο σε Ορθόδοξα χέρια. Διαφορετικά, χωρίς Ορθόδοξη μαρτυρία και προοπτική ξεφεύγουμε από το σκοπό μας.

Πρωινή προσευχή στο σχολείο μας

Κάποια από τα κορίτσια μας παντρεύτηκαν, δύο με Ορθόδοξους νέους, και είχαμε γάμους και πανηγύρια στο ορφανοτροφείο. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Το όνειρο για τη φάρμα μας έκανε ένα βηματάκι εμπρός με την ολοκλήρωση του μαντρότοιχου, χάρη σε μια δωρεά από τα Τρίκαλα. Έτσι έχουμε πλέον τα δικά μας ψάρια από τη λίμνη μας, χωρίς να μας τα κλέβουν οι γείτονες. Βάλαμε και λαχανικά, προσπαθώντας όσο γίνεται να μειώσουμε τα έξοδα σίτισης. Οι Ιεραποστολές πρέπει να γίνουν οικονομικά αυτοδύναμες. Δυστυχώς, δεν είχαμε προβλέψει γι’ αυτό παλαιότερα, όταν είχαμε αρκετές δωρεές…

Έρχομαι τώρα στις δωρεές της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, για τις οποίες είμαι ευγνώμων εκ βάθους ψυχής. Πάνω απ’ όλα σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας, διότι παρά τη σιωπή μου εξακολουθείτε να βοηθάτε την Ιεραποστολή στην Ινδία, χωρίς να κοιτάτε πρόσωπο ανθρώπου, και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα και είναι κάτι για το οποίο διαφέρει η Αδελφότητά σας. Ο Θεός να σας έχει καλά και να ευλογεί πάντα τους κόπους και το έργο σας. Εύχεσθε για εμάς.

Μετά τιμής, ευχαριστιών και εν Χριστώ αγάπης
Νεκταρία μοναχή

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων