Στα σύνορα της αγάπης

Γεύμα για τα κορίτσια του ορφανοτροφείου μας
Γεύμα για τα κορίτσια του ορφανοτροφείου μας

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Άπειρη η ευγνωµοσύνη µου στην Αδελφότητα και όλους τους δωρητές που, παρά τις δυσκολίες και τις ανάγκες στην Ελλάδα, δεν µας ξεχνάτε. Έλαβα το ποσό των 8.000 ευρώ για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου και εκ νέου σας ευχαριστώ.

Ευχόµαστε θερµά από τη µακρινή Ινδία ο Κύριος Ιησούς να ευλογεί τη ζωή σας και να οδηγεί τα βήµατα όλων µας σε οδό σωτηρίας.

Στις 21 Νοεµβρίου, έγινε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου του ορφανοτροφείου θηλέων. Ήταν διπλή η χαρά µας τις άγιες αυτές ηµέρες, καθώς µάς τίµησε µε την παρουσία του ο Σεβασµιώτατος  Μητροπολίτης µας, ο Σιγκαπούρης κ.κ. Κωνσταντίνος.

Mε µεγάλο αγώνα και µε τη βοήθεια του Θεού, διατηρούµε ακόµη τα ζωτικότερα από τα φιλανθρωπικά µας προγράµµατα: τα δύο ορφανοτροφεία και το σχολείο µας, τα συσσίτια στους φτωχότερους των φτωχών και το πρωινό στα άστεγα παιδιά της Καλκούτας, ενώ στα χωριά λειτουργούν τα πέντε σχολεία και τα πέντε ιατρεία µας.

Η πορεία του σχολείου “Ο Άγιος Ιγνάτιος” είναι ανοδική, κρίνοντας από την ουσιαστική πρόοδο των παιδιών µας αλλά και το πλήθος των αιτήσεων φτωχών παιδιών της περιοχής για εγγραφή στη νέα σχολική χρονιά. Χάρη σε δωρεά από τη Θεσσαλονίκη, έχουµε ξεκινήσει την κατασκευή εξωτερικών χώρων υγιεινής και επιπρόσθετων εξόδων κινδύνου που απαιτούνταν για την πιστοποίηση του σχολείου για τις ανώτερες βαθµίδες. Το έργο αυτό, που αναµένεται να ολοκληρωθεί εντός διµήνου, έδωσε µια ανάσα στην αγωνία για το εκπαιδευτικό µέλλον των παιδιών µας.

Χάρη στη συγκέντρωση δωρεών από την Αµερική και την Αυστραλία δόθηκε παράταση ζωής στη λειτουργία των ορφανοτροφείων µας. Θερµά ευχαριστούµε όλους εσάς, που µέσα στο ζοφερό κλίµα της οικονοµικής κρίσης, µας σκεφτήκατε και απαλύνατε την αγωνία µας.

Παραµένει σηµαντικός ο στόχος για τη δηµιουργία φάρµας µε σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών µας σε τρόφιµα, για τις ανάγκες των ιδρυµάτων αλλά και των συσσιτίων. Ειδικά τώρα που οι τιµές των τροφίµων στην Ινδία έχουν διπλασιαστεί και το κόστος κάλυψης της σίτησης έχει εκτοξευτεί στα ύψη, το απαραίτητο αυτό έργο καθίσταται ζωτικής σηµασίας! Όµως, µε τη δραµατική µείωση των δωρεών λόγω της κρίσης, οι ρυθµοί ολοκλήρωσης των απαιτούµενων υποδοµών είναι αργοί. Έχουµε σε µεγάλο βαθµό προχωρήσει στην περίφραξη του χώρου αυτού και τη µερική επιχωµάτωσή του, αλλά µέχρι την τελική διαµόρφωσή του σε γόνιµη έκταση έχουµε πολύ δρόµο ακόµη να διανύσουµε.

Έστω και η ελάχιστη δωρεά αποµακρύνει την πιθανότητα να επιστρέψουν τα παιδιά µας στους δρόµους, όπου γεννήθηκαν. Είµαστε ευγνώµονες για τη διαρκή σας στήριξη. Η κάθε σας συνδροµή -πνευµατική και υλική- µας καθιστά µάρτυρες της συµπόνιας, του πνεύµατος αλληλεγγύης και της χριστιανικής σας αγάπης.

Αδελφή Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων