Ιεραποστολικά Νέα από τα Φίτζι

Με τη χάρη και το έλεος του Σωτήρας μας και με τις πρεσβείες των αγίων ενδόξων Αποστόλων Του, των οποίων σήμερα η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ιερά σύναξη, σας γράφω από το ιεραποστολικό μας σπίτι για να σας πω:

  • Ότι με τη βοήθεια του Θεού τελέσαμε τον πρώτο αγιασμό, το πρώτο Ι. Ευχέλαιο και την πρώτη Θ. Λειτουργία σε κατάλληλο χώρο, με άγια μαρτυρικά λείψανα που φέραμε από την Ι. Mητρόπολή μας. Αμέσως άλλαξε η ατμόσφαιρα. Μια χάρη και μια εσωτερική ικανοποίηση και χαρά γέμισε τις ψυχές μας.
  • Τα είπαμε με τον πάστορα Άλμπερτ και τη σύζυγό του Μίλα και όχι μόνο συμφωνούν να βαπτιστεί ο Σύμη με τη σύζυγό του Λουίζα και να γίνει ο πρώτος ιερέας εδώ, αλλά και ο ίδιος επιθυμεί να βαπτιστεί και να ιερωθεί, λυπάται δε που δε θα είναι ο πρώτος. Του είπα ότι θα πάρει το όνομα του αγίου γέροντά μου Αμφιλόχιος και μετά τη χειροτονία του θα λάβει το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου και θα είναι αυτός επικεφαλής όλων, μετά τον επίσκοπο, όπως είναι και τώρα, ως αρχηγός της Πεντηκοστιανής Κοινότητας. Ότι αυτός θα μου υποδεικνύει ποιοι θα έχουν σειρά για το άγιο βάπτισμα και αφού προσέλθουν όλοι, διότι τον ακούουν, στο τέλος θα βαπτισθεί και αυτός και η σύζυγός του, η οποία επιθυμεί να ονομασθεί Μαριάμ. Η επιθυμία του είναι να βαπτισθεί στα Ιεροσόλυμα και τη χειροτονία του θα την κάνουμε στην Πάτμο αφού θα πάρει και το όνομα του Γέροντα της Πάτμου.
  • Είπαμε ότι θα βαπτίσουμε τα παιδιά του Ορφανοτροφείου και στο εξής θα είναι το Ορφανοτροφείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία θα φροντίσει να το μεγαλώσει.
  • Αυτές τις ημέρες ασχολούμαι με το Γέροντά μου Αμφιλόχιο της Πάτμου, για να αφιερώσω το ημερολόγιο του 2010 στα 40 χρόνια από την αγία κοίμησή του και η αόρατη παρουσία του ανοίγει δρόμους και κάνει τα δύσκολα εύκολα. Να έχετε την ευχή του.
  • Σήμερα, των αγίων Αποστόλων, έφερε ο Άλμπερτ εργολάβο από την παρέα του, κάναμε το σχέδιο, μετρήσαμε και μέχρι την Πέμπτη ελπίζουμε να έχουμε ετοιμάσει το Βαπτιστήριο, ώστε την Παρασκευή να γίνουν οι βαπτίσεις του Σύμη και της Λουίζας, για να τις παρακολουθήσει και αυτός, επειδή το Σάββατο έχει πρόγραμμα να πάει στην Αυστραλία.

  • Την Πέμπτη θα βρεθούμε στην πρωτεύουα της χώρας Σούβα, όπου ο Άλμπερτ έχει κανονίσει να δούμε τον Υπουργό Εξωτερικών για να μας τακτοποιήσει την άδεια παραμονής και ιεραποστολικής εργασίας.
  • Την Παρασκευή έρχεται από την Αμερική ο αγαπητός π. Χριστόδουλος και λίγο αργότερα ο αγαπητός π. Παύλος με την πρεσβυτέρα του για να βοηθήσουν στο ξεκίνημα της Ιεραποστολής .
  • Μετά την εξόφληση του σπιτιού, σε 1-2 εβδομάδες, θα αρχίσουμε το χτίσιμο, στην αυλή, της Εκκλησούλας της Αγ. Παρασκευής με βοήθεια που περιμένουμε από τον Ασπρόπυργο.

Ύστερα από όλα αυτά πώς να μην είμαστε χαρούμενοι και να μην ευχαριστήσουμε από τα βάθη της ψυχής μας το Χριστό μας για τις ευλογίες του, την Παναγία και τους Αγίους για τη βοήθειά τους και σας για τις προσευχές σας;

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.

Με την αγάπη Του

Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων