Πρόγραμμα Θρησκευτικής Εκπαιδεύσεως στη Σουμάτρα

id2

Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας σε συνεργασία με τον ιεραποστολικό οργανισμό OCMC (Orthodox Christian Mission Center), πραγματοποίησε από 28 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2015 πρόγραμμα Θρησκευτικής Εκπαιδεύσεως στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Επτά εθελοντές από την Αμερική (Mr. Richard J. Mohr, Megan Haak, Mrs Roberta Sardell, Presbytera Renee Ritsi, Maxim A.M. Kroll, Nicholas Birbilis, Fr. Nathan D. Kroll) με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο Martin Ritsi,  Διευθυντή του OCMC, ταξίδεψαν στην Σουμάτρα και πραγματοποίησαν ειδικές παρουσιάσεις στους καθηγητές και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής μας «Άγιος Παύλος» στο Medan καθώς και στους φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής και Διοικήσεως Επιχειρήσεων της Πολυτεχνικής Ακαδημίας.

Οι εθελοντές επισκέφθηκαν και τα σχολεία «Αγία Σοφία» και «Άγιος Νικήτας» της Ιεράς Μητροπόλεως στο Medan, πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές.

Τα μέλη της ομάδος του OCMC, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Σουμάτρα, είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κατηχητικά προγράμματα, να επισκεφθούν Ορθόδοξες Κοινότητες και Ιδρύματα  (το Οικοτροφείο και το Νοσοκομείο «Θεοτόκος») στο Medan και την ευρύτερη περιοχή και να συμμετάσχουν στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία και τις χειροτονίες νέων Ινδονησίων Κληρικών, πού τελέσθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ.Κωνσταντίνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

id1

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων