Πατριαρχική περιοδεία στην όγδοη ήπειρο

Ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου η 10ήμερη ιεραποστολική περιοδεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στη Μαδαγασκάρη, την “όγδοη ήπειρο”.

Τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, σύμπας ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός των Μαλαγκάσι. Επίσης, τον συνόδευσαν στην περιοδεία του και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεογεννήτριας Κρήτης, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Μαδαγασκάρη, για να συμβάλουν στην εδραίωση του μοναχισμού.

Κατά την επίσκεψή του, ο Πατριάρχης εγκαινίασε το νέο Ορφανοτροφείο Θηλέων στο Andoharanofotsy, που θα στεγάσει 200 άπορα και ορφανά παιδιά. Η ανέγερση αυτού του ιδρύματος ήταν μέλημα και όνειρο του Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης εδώ και πολλά χρόνια, καθώς πολλά βρέφη εγκαταλείπονται στους δρόμους, αφού οι γονείς λόγω φτώχειας αδυνατούν να τα σιτίσουν. Η Αδελφότητά μας με τη δική σας βοήθεια υπήρξε συγχρηματοδότης του έργου.

Επίσης, ο Πατριάρχης έλαβε μέρος στην ιερατική σύναξη των Ορθοδόξων κληρικών της Μαδαγασκάρης, συναντήθηκε με τους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής στο Ampany, ενώ επισκέφθηκε και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Μαδαγασκάρης κ. Χέρι Ρατζαοναριμαμπιανίνα σχετικά με το πολυσχιδές έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής. Επί πλέον, ο Μακαριώτατος εγκαινίασε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Andoharanoftsy, άνοιξε τις πόρτες του πρώτου Ορθόδοξου Πανεπιστημίου της χώρας στη Manakara, καθώς και ένα νέο Δημοτικό και Γυμνάσιο στο Ampany.

Τέλος, επισκέφθηκε την Toliara, όπου εγκαινίασε την ιατρική κλινική της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία θα περιθάλπει δωρεάν τα παιδιά της περιοχής, και τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης. Την τελευταία ημέρα, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο αθλητικό στάδιο της Toliara, όπου παρέστησαν χιλιάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων