Ανάσταση πίστεως στα νησιά Τόνγκα

Χαίρετε! (Ματθ. 28:1)

Αυτή ήταν η πρώτη λέξη του Αναστάντος Χριστού προς τις Μυροφόρες γυναίκες. Το χαροποιό μήνυμα στην πονεμένη ανθρωπότητα. Το μήνυμα που απευθύνουν στη συνέχεια οι Άγιοι Απόστολοι στους πιστούς κάθε εποχής.

«Πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε» (Β΄ Θεσσ. 5:16-18).

Προξενεί λύπη η αμαρτία κάτω από την οποία ζούσε η ανθρωπότητα πριν τον ερχομό του Χριστού.

Χαρά και ευφροσύνη αιώνια χαρίζει η πίστη στο Χριστό και στην Ανάστασή Του. Παγκόσμιο και καθολικό το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Καθολική η σωτηρία διά του αγίου βαπτίσματος στη «Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν», την Ορθόδοξη και ορθοτομούσα το λόγο της αληθείας.

DSC02123

Ολόθερμη είναι η ευγνωμοσύνη και ευχαριστία μας στον Αναστάντα Σωτήρα μας Κύριο Ιησού Χριστό για το θεϊκό πρόσταγμά Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» (Ματθ. 28:19). Μας αξίωσε να τελέσουμε τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος και του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου της Αγίας Ταβιθάς στα Φίτζι. Και τώρα βρισκόμαστε ήδη στην άλλη επικράτεια των νήσων Τόνγκα και ετοιμαζόμαστε για τη θεμελίωση του πρώτου Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Λίγους μόνο μήνες μετά την πρώτη επίσκεψη Ορθοδόξου ιεραποστόλου στην απομονωμένη αυτή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού, οι λιγοστοί Ορθόδοξοι πιστοί μάς υποδέχθηκαν ξανά με πολλή αγάπη και δοξολογία προς τον Κύριο για το νέο Ιερό Ναό που η αγάπη Του τους χάρισε. Κατοχυρώσαμε την ιδιοκτησία του οικοπέδου, υπογράψαμε συμφωνία με τον εργολάβο και τοποθετήσαμε το θεμέλιο λίθο για την πιο απομακρυσμένη εκκλησία αυτής της γης.

DSC02049

Ο Κύριος να ευλογεί και να ενισχύει όλους τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους που αγωνίζονται με πολλές δυσκολίες και στερήσεις σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη της γης.

Να ευλογεί και να αγιάζει όλους τους συνδρομητές και αφιερωτές, που με το υστέρημά τους πολλάκις στηρίζουν τους Ιεραποστόλους και τα έργα των χειρών τους και παρηγορούν τους ιθαγενείς πιστούς και κατηχουμένους αλλά και κάθε συνάνθρωπο στη φτώχεια και τον πόνο του.

Κύριε Ιησού Χριστέ, το φως του κόσμου, φώτισε με το φως της Αναστάσεώς Σου τους ανθρώπους του πλανήτη μας. Ελευθέρωσέ τους από τα σκοτάδια της ειδωλολατρίας και της πλάνης, της πλεονεξίας, της αδικίας και του μίσους. Ειρήνευσε Κύριε τον κόσμο Σου και κάνε να έλθει στις καρδιές όλων των ανθρώπων η Βασιλεία Σου, Βασιλεία αγιότητος, αγάπης, δικαιοσύνης, ειρήνης και χαράς.

Χριστός ανέστη!

† Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

SONY DSC

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων