Ποιμαντική επίσκεψη στους αυτόχθονες του Βόρειου Κονγκό

Στις αρχές Απριλίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Βόρειο Κονγκό, στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Imfondo.

Στο αεροδρόμιο τον ανέμενε ο Εφημέριος π.Σέργιος Mabelemo με τα μέλη της ενοριακής επιτροπής, ενώ ο γηραιός ορθόδοξος αρχηγός της φυλής των Πυγμαίων τον υποδέχθηκε στο μισθωμένο σπίτι, που χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος λατρείας.

Κατά την παραμονή του στο Imfondo, ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία εκτενούς συνεργασίας με τον π. Σέργιο και τα στελέχη της ενορίας των Τιμίου Προδόμου και Αγίου Νικολάου για την πρόοδο του ποιμαντικού έργου. Συναντήθηκε με πιστούς για πνευματικά και άλλα θέματα και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου & Αγίου Νικολάου, του πρώτου ορθοδόξου Ναού στον βορρά της χώρας.

Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Επίσης, πρόσφερε κουνουπιέρες σε όλους τους πιστούς για την προστασία τους από την μεταδιδόμένη διά των κουνουπιών ασθένεια της ελονοσίας.

Το απόγευμα μετέβη στο τροπικό δάσος, όπου κατοικούν οι Πυγμαίοι. Μετά από την ευγενική υποδοχή και προσφώνηση του σεβασμίου αρχηγού της φυλής, ο Επίσκοπος μίλησε με απλότητα για την σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και την Αναστάση του Κυρίου. Ακόμη, διένειμε ρούχα σε όλα τα παιδιά των αυτοχθόνων.

Το μεσημέρι της 6ης Απριλίου έφτασε γρήγορα και ο Επίσκοπος ανεχώρησε γεμάτος συγκινήσεις με προορισμό την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ.

Εκ της Ιεράς Επισκοπής

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων