Θεία Λειτουργία στην Τουρκάνα

Ορθόδοξοι των ΗΠΑ στη Μητρόπολη Κένυας

Θεία Λειτουργία στην Τουρκάνα
Θεία Λειτουργία στην Τουρκάνα

Κάθε χρόνο, ομάδα Ορθοδόξων Αμερικανών, απεσταλμένοι από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιεραποστολικό Κέντρο, που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ, από την εποχή που ιδρύθηκε εκεί τη δεκαετία του 1980, επισκέπτεται τακτικά την Κένυα, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, ιατρικές, εκπαιδευτικές, κατηχητικές κ.α. Με τη βοήθεια του Κέντρου αυτού χτίστηκαν ιεροί ναοί, κλινικές, σχολεία. Αυτή την περίοδο βρίσκονται κοντά στη λίμνη Τουρκάνα βορειοανατολικά της Κένυας, όπου κατηχούν την πρωτόγονη φυλή των Τουρκάνα, ένα μέρος της οποίας έχει ασπαστεί την Ορθοδοξία.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος επισκέφθηκε το κέντρο της Ιεραποστολής, στην Πατριαρχική Σχολή στη Ριρούτα της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Εκεί συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο και συνεργάστηκαν για την άφιξη δύο ομάδων εθελοντών, τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε θα εγκαινιασθεί ο δεύτερος Ιερός Ναός στην ίδια περιοχή. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή επικρατεί συνεχής ανομβρία και πείνα. Οι εθελοντές αυτοί έχουν αναλάβει επισιτιστικό πρόγραμμα για τα παιδιά και παροχή νερού από γεωτρήσεις, που έγιναν με δικά τους έξοδα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα για τη φυλή Τουρκάνα σε άρθρο της Μητροπόλεως Κένυας.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων