Ολοκληρώθηκε το Νοσοκομείο “Θεοτόκος”

Το φαρμακείο του Νοσοκομείου "Θεοτόκος", στο οποίο η Αδελφότητά μας διέθεσε 50.000 ευρώ
Το φαρμακείο του Νοσοκομείου “Θεοτόκος”, στο οποίο η Αδελφότητά μας διέθεσε 50.000 ευρώ

Αγαπητοί αδελφοί,

Χαίρετε εν Κυρίω. Με τη βοήθεια του Θεού είµαστε καλά, ελπίζουµε να είστε όλοι καλά και ευλογηµένα. Θα ήθελα να σας αναφέρω µερικά νέα από τη διακονία µας εδώ στην Ινδονησία.

1. Ευχαριστούµε το Θεό για την εδώ παρουσία 8 αδελφών από την Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Σύδνεϋ Αυστραλίας. Η βοήθεια που µάς παρέσχαν είναι µεγάλη ευλογία για την Ορθόδοξη ιεραποστολή της Ινδονησίας. Μάλιστα το γεγονός ότι έχουµε ευσεβείς και µορφωµένους αδελφούς στο εξωτερικό λειτουργεί και ως διαφήµιση για τις κοινότητές µας.

2. Τα Χριστούγεννα που µας πέρασαν ήµασταν στις δύο κοινότητές µας στο Sumbul, Sidikalang. Οι πιστοί µάς υποδέχθηκαν χαρούµενοι. Τελέσαµε µάλιστα το βάπτισµα και το χρίσµα για 66 κατηχουµένους καθώς και γάµους για 26 ζευγάρια.

Εκεί µε πλησίασαν και µερικές χήρες και µου ζήτησαν να τους διαβάζω ευχές. Επειδή όµως δεν υπάρχει συγκεκριµένη ευχή, ζήτησα από το Θεό να τους δώσει υγεία, χαρά και µακροηµέρευση. Αυτές οι κυρίες χάρηκαν πάρα πολύ, γιατί η εκκλησία µάς κάνει προσευχή και για τις χήρες. Έτσι, αδελφοί µου, πολλές φορές σε αυτή µας τη διακονία, αντιµετωπίζουµε κάποια γεγονότα αυτοσχεδιάζοντας.

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η πρεσβυτέρα Ελισάβετ και µερικοί κύριοι από την ενορία του Αγίου Δηµητρίου Medan έφεραν δώρα για όλους τους πιστούς των 2 κοινοτήτων µας και όλοι χάρηκαν πολύ.

3. Στο Sumbul έµεινα για µερικές µέρες και έκανα περίπατο σε όλα τα γύρω χωριά. Εκεί βρήκα ένα Γυµνάσιο περίπου 2 χλµ. από την κοινότητά µας του Αγίου Εφραίµ Sumbul. Το σχολείο αυτό λειτουργεί µε τρία µεγάλα κτήρια και σύντοµα πρόκειται να πουληθεί. Δεν έχει πολλούς µαθητές, επειδή από όσα πληροφορήθηκα, ο ιδιοκτήτης έχει οικονοµικό πρόβηµα και έτσι δε φροντίζει το σχολείο αυτό. Γι’ αυτό θα το πουλήσει µε τιµή 45.000 ευρώ. Έτσι, αδελφοί µου, αν είναι δυνατόν, να προσεύχεστε για το θέµα αυτό. Θα είναι µεγάλη ευλογία για µας, αν έχουµε στην περιοχή αυτή ένα ορθόδοξο Σχολείο, για να µεταφέρει το µήνυµα της Ορθοδοξίας πιο γρήγορα στην περιοχή αυτή.

Αδελφοί µου, σας ευχαριστούµε πάρα πολύ για τη µεγάλη βοήθεια και θυσία σας, ιδιαίτερα για την τέταρτη δόση (12.500€) για την αποπεράτωση του κτηρίου του Νοσοκοµείου µας Θεοτόκου Medan. Πιστεύω, το 2013 θα φέρει καλά νέα για το νοσοκοµείο µας, διότι θα λειτουργήσει κανονικά.

Αυτά είναι τα νέα µας, αδελφοί µου, προς το παρόν και πάντοτε ζητούµε τις προσευχές σας. Από την ορθόδοξη ιεραποστολή της Ινδονησίας σάς στέλνουµε τους θερµούς µας χαιρετισµούς.

π. Χρυσόστοµος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων