Προσφορά αγάπης του Μητροπολίτη Σάββα στην Επισκοπή Μπουρούντι

Αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ!

Ανοίγω την επιστολή μου με πολλές ευχαριστίες και διαρκή συγκίνηση για την αγάπη σας. Κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας της Ιεράς μας Επισκοπής, εδώ στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα, δε λησμονήσατε να μας συμπαρασταθείτε. Με τη διαρκή ενίσχυση της Αδελφότητάς σας, επιτελέσαμε πολλά ιεραποστολικά έργα, τα οποία επιτρέψτε μου με χαρά να σας τα παρουσιάσω:

Άγιος Δημήτριος Kinama, BR

Από την Αδελφότητά σας έλαβα το ποσό των 70.000 €. Ο Ι. Ναός συνολικού εµβαδού 540 τ.µ. έχει κοστίσει 130.000 € και έχει ολοκληρωθεί το 90% της κατασκευής του. Αποµένουν το πάτωµα, οι πόρτες και το βάψιμο. Όλα προχωρούν σιγά-σιγά, αλλά σύντοµα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Αγία Τριάδα Kigali, RW

Η Αδελφότητα προσέφερε για την αγορά του οικοπέδου και το κτίσιμο του Ι. Ναού το ποσό των 55.000 €. Ο προϋπολογισµός προβλέπει την ολοκλήρωση µε 90.000 €. Έχει ολοκληρωθεί το 60% του έργου και αποµένουν η οροφή, το πάτωµα, οι πόρτες, σοβατίσµατα, βαψίµατα κ.α.

Υδροδοτήσεις

Με το χρηματικό ποσό των 31.500 €, που μας διαθέσατε, προχωρήσαμε στη διάνοιξη νέων πηγαδιών αλλά και την επισκευή και την επαναλειτουργία υδραγωγείων και γεωτρήσεων που καταστράφηκαν κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Πολυκλινική

Με την προσφορά ανώνυμης δωρήτριας – τακτικού μέλους της Αδελφότητάς σας, ολοκληρώθηκε σχεδόν η κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου φροντίδας υγείας, που αναβαθμίζει την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μπουρούντι. Απομένουν μόνο οι συνδέσεις με το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Υγείας για την άδεια λειτουργίας του.

Βαπτίσεις

Βαπτίσεις στο Μπουρούντι
Η Αδελφότητα με πολλή αγάπη καλύπτει τα έξοδα πολλών βαπτίσεων, ένεκα του ότι συνεχώς προσέρχονται ιθαγενείς αδελφοί μας στην Εκκλησία του Χριστού.

Φαλδάμεια Τεχνική Σχολή

Η Ηλεκτρονική Σχολή εξοπλίστηκε με χρήματα της κας Φαλδαμή μέσω της Αδελφότητάς σας και είναι πλέον έτοιμη. Αναμένουμε την άδεια λειτουργίας από το κράτος, ώστε να αρχίσουμε να δεχόμαστε σπουδαστές.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναδείχθηκε με τη βοήθειά σας σε μία από τις κύριες δυνάμεις που συνδράμουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου και στην παροχή βοήθειας και πόσιμου ύδατος.

Αγαπητοί μου, έχοντας όλοι σας πείρα από την Ιεραποστολή, γνωρίζετε, ότι πάντα προκύπτουν έκτακτα έξοδα εκτός προϋπολογισμού σε όλα τα έργα με αποτέλεσμα να έχουμε μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους. Άμεσο παράδειγμα η έλλειψη καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος εδώ και ένα μήνα στη χώρα, που αποτελεί μείζονα αιτία καθυστερήσης των εργασιών και οικονομικής επιβαρύνσης.

Θερμότατα σάς ευχαριστώ για την ηθική και υλική συμπαράσταση στο ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής μας. Σας νιώθουμε δικούς μας· είστε οι δικοί μας άνθρωποι, οι συμπαραστάτες στο έργο μας. Με τη βοήθειά σας δημιουργήσαμε δύο νέα Ιεραποστολικά Κέντρα, ανοικοδομούμε δύο Ναούς, ολοκληρώσαμε μία Κλινική και μία Σχολή, ανοίξαμε ή επισκευάσαμε γεωτρήσεις και βαπτίσαμε περί τις 3.000 αφρικανούς σε μόλις δυόμισι χρόνια. Συνολικά για το οικοδομικό και πνευματικό έργο από την Αδελφότητα λάβαμε το ποσό των 275.500 ευρώ, τα οποία τα διαθέσαμε όλα για τους σκοπούς για τους οποίους δόθηκαν, σεβόμενοι εσάς που τα στερηθήκατε για την προκοπή της Ιεραποστολής.

Με αγάπη Χριστού,
Ο Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων