Αλλαγές στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Συνήλθε σήμερα, 21η Νοεμβρίου 2012, σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Ακολούθως άρχισε η συνεδρίαση. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη.

Διά της εκδόσεως Πατριαρχικών και Συνοδικών Τόμων, συντελέσθηκε η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μαδαγασκάρης σε Μητρόπολη, καθώς και της Ιεράς Επισκοπής Σιέρρα Λεόνε, που μετονομάζεται σε Ιερά Μητρόπολη Γουϊνέας.

Επακολούθησε η πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητρόπολης Λεοντοπόλεως, των Ιερών Μητροπόλεων Γουϊνέας και Άκκρας, καθώς και της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας και της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, που συστάθηκε το έτος 2010.

  • Νέος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως εξελέγη ο Θεοφ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.
  • Νέος Μητροπολίτης Γουϊνέας εξελέγη διά μεταθέσεως ο έως σήμερα Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ.Γεώργιος.
  • Νέος Μητροπολίτης Άκκρας εξελέγη ο έως σήμερα Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Σάββας.
  • Νέος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιννοκέντιος Μπιακατόντα.
  • Πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς  Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν εξελέγη παμψηφεί ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Παντελεήμων Αράθυμος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων