Πορεία αγάπης στην Ινδονησία

Χαίρετε. Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Θα ήθελα να σας αναφέρω μερικά από τα νέα μας από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή μας εδώ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Βαπτίσεις

Στις 5 Ιουνίου 2011 τελέσαμε το Μυστήριο του Χρίσματος δύο πρώην Ρωμαιοκαθολικών, που αγκάλιασαν την Ορθόδοξη πίστη. Το Ιερό Μυστήριο έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης Μένταν.

Στις 19 Ιουνίου 2011 επισκέφθηκα την Κοινότητα του αγίου Εφραίμ στο Lae Rias και τέλεσα τη Θεία Λειτουργία. Στο τέλος έκανα το Μυστήριο του Βαπτίσματος 19 κατηχουμένων εκεί. Στο τέλος του Μυστηρίου είχαμε τράπεζα μαζί στην αίθουσα της εκκλησίας.

Οι νέες Κοινότητες της Ιεραποστολής

Aγαπητοί μου αδελφοί,

η καινούργια Κοινότητά μας, που ονομάζεται Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο χωριό Pargambiran, σχεδόν τελειώνει. Τώρα μένει το βάψιμο. Στις 19 Ιουνίου 2011 πέρασα και είδα το οικοδομικό έργο και τούς έκανα και κατήχηση. Όταν τους επισκέφθηκα, η χαρά τους για την παρουσία μου δεν περιγραφόταν. Μερικά παιδιά καθάρισαν την αυλή της εκκλησίας. Δόξα τω Θεώ!

Πάλι σας ευχαριστώ πολύ, διότι η μεγάλη σας προσφορά μέσω ανώνυμης δωρήτριας δεν πάει χαμένη, αλλά γίνεται δοξολογία, η οποία αναπέμπεται από αυτές τις ταπεινές και φτωχές οικογένειες στον Πανάγαθο Θεό, καθώς βλέπουν μπροστά τους τη μεγαλόπρεπη εκκλησία τους. Έχω πρόγραμμα να τελέσουμε το βάπτισμα και το χρίσμα των 200 κατηχουμένων το Νοέμβριο του 2011. Θα ήταν ευχής έργον, εάν μπορούσατε να μας δώσετε ονόματα για βαπτίσεις.

Από τις 27-30 Ιουνίου 2011 επισκέφθηκα την ιεραποστολή μας στο νησί Nias. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο πατήρ Αθανάσιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Bawolato Nias. Έτσι πολλές φορές μοιραστήκαμε τη διακονία για να πάνε όλα καλά τα έργα της ιεραποστολής. Μια φορά λειτούργησα στη μια κοινότητά μας και μια φορά ο πάτερ Αθανάσιος στην άλλη. Στο Nias έχουμε τρεις κοινότητες, μία στο Bawolato, δύο στο Gunung Sitoli (εκκλησία και σχολείο), μία στο Hiligeo. Το σχολείο μας του Αγίου Νικολάου στο Gunung Sitoli πάει καλά και φέτος από τη γενική εξέταση πέρασαν όλοι. Δόξα τω Θεώ.

Στις 15 Ιουλίου 2011 θα ξαναέρθω πάλι στο Nias, διότι πρέπει να κάνω αγιασμό στα παιδιά του σχολείου μας για το καινούργιο σχολικό έτος 2011-2012. Εκτός από αυτό και για να δω τα έργα της οικοδομής του κτηρίου της εκκλησίας μας των αγίων Παύλου και Μάρθας στην κοινότητα Hiligeo, τα έξοδα της οποίας έχει αναλάβει η Αδελφότητά σας μέσω ανώνυμου δωρητού.

Νέα σχολική χρονιά

Στα μέσα του Ιουλίου θα αρχίσουμε τη σχολική χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Εφέτος έχουμε τη δυνατίτητα να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας για όλα τα σχολεία εκτός από τη Θεολογική Σχολή. Γι’ αυτό πάλι τρέχω στην αγάπη σας για να ζητήσω τη βοήθειά σας για τα έξοδα αυτά, τα οποία είναι 12.000 ευρώ.

Αυτά είναι, αδελφοί μου, προς το παρόν, και σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη μεγάλη σας προσφορά. Πάντοτε ζητούμε τις προσευχές σας για να έχουμε δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο με την ελπίδα να ευλογεί ο Πανάγαθος Θεός τους ορθοδόξους αδελφούς εδώ στη μακρινή Ινδονησία, ιδιαίτερα σε σας τους ορθόδοξους αδελφούς της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Θεσσαλονίκης, που προσφέρατε πάμπολλες φορές για τα έργα της Ιεραποστολής εδώ στην Ινδονησία.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων