Ενημέρωση για την ιεραποστολή σε κατασκήνωση των Γιαννιτσών

Υπό τις ευλογίες και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, στην Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, κάθε χρόνο λειτουργούν Κατασκηνώσεις νέων (αγοριών και κοριτσιών) διαφόρων ηλικιών κατά περιόδους, υπό την ευθύνη ενάρετων και ευλαβών κληρικών και λαϊκών της Ι. Μητροπόλεως.

Η Αρχιερατική περιφέρεια Γιαννιτσών έχει μακρόχρονη παράδοση λειτουργίας κατασκηνώσεων σε ιδιόκτητο χώρο της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης. Μία από αυτές είναι και η κατασκήνωση της «Αγίας Παρασκευής» στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών. Φέτος λειτούργησε για πολλές περιόδους και διάφορες ηλικίες παιδιών. Οι κατασκηνώσεις αποτελούν συνέχεια του κατηχητικού έργου που επιτελούν οι ενορίες και οι χριστιανικοί σύλλογοι κατά την χειμερινή περίοδο και αποτελούν απόδειξη και σφραγίδα του πνευματικού και κατηχητικού έργου. Σε μια από τις κατασκηνωτικές περιόδους και συγκεκριμένα των μαθητριών Λυκείου υπεύθυνος ήταν ο ευλαβέστατος και προϊστάμενος του ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών ο π. Ιωάννης Σπυρίδης με την πρεσβυτέρα του.

Φέτος ως θέμα και αντικείμενο μελέτης και πνευματικής εργασίας των παιδιών επέλεξε την «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ». Όλες οι ομάδες έκαναν διάφορες εργασίες και ανέδειξαν το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής που επιτελείτε σήμερα στις διάφορες ανά τον κόσμο χώρες. Τα παιδιά με πολύ μεράκι μάζεψαν υλικό και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Τα τραγούδια τους και οι ύμνοι των ομάδων ήταν εμπνευσμένα από την Ορθοδοξία και την Ιεραποστολή .

Κληθήκαμε και εμείς και παρευρεθήκαμε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βάιος Πράντζος και το τακτικό μέλος της Αδελφότητας κ. Κων/νος Χριστομάνος για να μιλήσουμε . Πήγαμε με πολλή χαρά.

Ήταν Κυριακή 26/7/2009 ημέρα της Ιεραποστόλου και Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.  Παρουσιάσαμε στα παιδιά το έργο που γίνεται στην Αφρική και αλλού, τις ευλογίες και τις δυσκολίες. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο σπόρος έπεσε στις αγνές καρδιές τους. Ελπίζουμε να καρποφορήσει και να δώσει καρπούς ευσέβειας, ευγνωμοσύνης, αγάπης και προσφοράς προς τους πτωχούς αδελφούς μας. Ο Θεός να τα ευλογεί.

Υποβάλλουμε τα ευγνώμονα αισθήματα και συγχαρητήρια προς τον π. Ιωάννη και σ’ όλους τους συνεργάτες, αρχηγό, υπαρχηγό και ομαδάρχες της κατασκήνωσης και τα σεβάσματά μας προς τον σεβ. μητροπολίτη κ. Ιωήλ με την ταπεινή ευχή ο Θεός να του δίνει δύναμη και μακροημέρευση ώστε να συνεχίζει το λίαν αξιόλογο ποιμαντορικό και ιεραποστολικό έργο του ως ιεράρχου και ποιμενάρχου προς το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων