Αγορά οικοπέδου για την ανέγερση Ι. Ναού

Κύριε πρόεδρε και μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής , γεια σας.

Οικόπεδο για εκκλησία

Σήμερα σας γράφω για ένα άλλο εξαίρετο γεγονός. Βρέθηκε ένα οικόπεδο πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και είναι ακριβώς πάνω στην κεντρική άσφαλτο. Με τα πόδια από το κέντρο της πόλης είναι 15 λεπτά, ενώ με το αυτοκίνητο μόνο 3 λεπτά, και τριγύρω μένουν πολλοί ιθαγενείς. Θα γίνει μια καλή ενορία. Φαντάζεστε τη χαρά μας… Δε χάσαμε λοιπόν καιρό. Βρήκαμε τον ιδιοκτήτη, βάλαμε και δικηγόρο, και μόλις προχτές υπογράψαμε τα συμβόλαια. Το αγοράσαμε στην τιμή των 8.000€ και σας παρακαλούμε πολύ, εάν είναι δυνατόν, να καλύψετε την αγορά του οικοπέδου, το φράξιμό του και το χτίσιμο της εκκλησίας εκεί. Μακάρι κι ένα μικρό σπιτάκι για τον ιερέα. Δηλαδή, όπως προαναφέρω, το συνολικό κόστος αναλυτικά έχει ως εξής: 8.000€ για την αγορά του οικοπέδου, 9.000€ για το φράξιμό του, 25.000€ για το σπίτι του ιερέως, και 100.000€ για το χτίσιμο του ναού (μαζί με τον αναγκαίο εσωτερικό εξοπλισμό).

Η εκκλησία θα είναι μεγάλη και όμορφη, διότι όπως σας είπα είναι σε πολύ κεντρικό σημείο κα πρέπει να είναι ένα στολίδι της Ορθοδοξίας. Τη λογαριάζουμε σε 250 τ.μ. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία την απάντησή σας για όλα αυτά που σας γράφω.

Σας χαιρετώ και σας ασπάζομαι με αγάπη.

Από την ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μαλάουι

+ π. Ερμόλαος Ιατρού
 
Σημείωση: Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις των ιεραποστολικών κλιμακίων είναι πάμπολλες και συνεχώς αυξάνονται καθώς ξανοίγεται και η Ιεραποστολή . Καθημερινά δεχόμαστε πολλές αιτήσεις τις οποίες δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλες. Το Δ. Σ. της Αδελφότητας επιλέγει εκείνες που κατά τη γνώμη των μελών θεωρεί πρώτης προτεραιότητος, χωρίς να υποτιμούμε τις άλλες, και πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της Αδελφότητας. Από τα πολλά αιτήματα του π. Ερμολάου επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμα για την κατασκευή του νέου Ι. Ναού σε κεντρικό οικόπεδο. Ήδη στείλαμε το ποσό των 15.000€ για την αγορά του οικοπέδου  και για την περίφραξή του. Περιμένουμε σχέδια και προϋπολογισμό για τον Ι. Ναό με την προσευχή και την ελπίδα ότι κάποιους δωρητές θα φωτίσει το Πανάγιο Πνεύμα να αναλάβουν την κατασκευή του Ι. Ναού.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων